Ons laatste nieuws

Thuiszorg blijft ook in coronatijd zeer welkom

april 30, 2020

Thuiszorg blijft ook in coronatijd zeer welkom

Lansingerland – Handschoenen aan, een mondkapje voor en naar binnen: Jelka van den Baard van Taj Zorg weet wat er van haar wordt verwacht als ze een van haar cliënten bezoekt. Haar thuiszorgorganisatie werkt nauwgezet en volgens de regels; ook tijdens de coronacrisis.

Trees Borkus-Henskens

Juist tijdens de coronacrises, want haar cliënten rekenen op haar en haar collega’s. Zo ook Jozé Poldervaart-Meekers (69) die samen met echtgenoot Henk op de begane grond woont in een levensloopbestendige woning. “We zouden ons geen raad weten zonder Jelka en haar collega’s. Een betere zorg kunnen we ons niet wensen!” klinkt uit de grond van haar hart.

Geen zorg

Na een val uit haar stoel belandde Jozé in het ziekenhuis. Nadat ze voldoende was hersteld verhuisde ze naar State Hillegersberg (voorheen Reuma Verpleeghuis) om daar verder te revalideren. “Maar toen het zover was dat ik naar huis kon was er nergens zorg te vinden. Zonder zorg thuis mocht ik niet vertrekken, dus dat werd een probleem. Want ’s morgens en ’s avonds ben ik aangewezen op twee verzorgers en die waren niet te vinden. Liesbeth, een collega van Jelka, hoorde van ons probleem. Zij belde Jelka met de vraag of ze ook vlak over de gemeentegrens van Lansingerland zorg kon bieden. Jelka reageerde met: “Iemand die zorg nodig heeft en zo dichtbij woont? Natuurlijk doen we dat. We werken met een klein team, dus dat is makkelijker te regelen.” Vanaf 4 oktober vorig jaar komt er drie of vier keer per dag iemand alleen of samen met een collega aan huis bij Jozé en die is daar heel blij mee. “Ik ben volkomen afhankelijk van hulp. Gelukkig kan mijn man ook af en toe helpen.”

Secuur

Voor een van de thuismedewerkers nu naar binnen gaat worden handschoenen aan- en mondkapje opgedaan. “Meteen vanaf de eerste dag. We zaten nog wel even met de vraag hoe we aan voldoende materialen zouden kunnen komen, maar daarmee werden we al snel ‘gered’ door drie bekenden van ons. Koppert schonk een hele lading mondkapjes, de familie Klapwijk maakte er een heleboel zelf voor ons en van schoonheidsspecialiste/pedicure Deborah Grootveld kregen we zowel mondkapjes als handschoenen. Dankzij deze mensen kunnen wij zowel de cliënten als onszelf beschermen in deze toch angstige periode. Alleen boodschappen doen is soms lastig voor cliënten, maar als we het op tijd weten nemen we graag af en toe iets voor ze mee.”
Het team van Taj Zorg werkt overdag. “Maar mocht zich een noodgeval voordoen dan komen we ook ’s nachts,” verzekert Jelka. “Er is inmiddels ook een goede samenwerking met zowel State Hillegersberg als met de huisartsen hier in de omgeving. Die zijn tevreden en kennen ons en onze manier van werken nu.”
Bij het afscheid nemen klinkt ook van Henk: “Beter zorg kunnen we niet hebben!” waarna Jelka gedag zegt en buiten de beschermingsmiddelen af doet en ze meteen in een apart tasje opbergt.

Bron: http://app.heraut-online.nl/article/567871/thuiszorg_blijft_ook_in_coronatijd_zeer_welkom